Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-02@02:21:19 GMT

افزایش صدور پروانه ساختمانی بدون تقاضا در کشور

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۹۰۵۵۲

افزایش صدور پروانه ساختمانی بدون تقاضا در کشور

یک کارشناس بازار مسکن با بیان که زمانی که صدور پروانه ساختمانی در کشور، افزایش می‌یابد باید در کنار آن تقاضا برای خرید هم افزایش یابد عنوان کرد: ساخت مسکن در صورتی که هیچ تقاضایی وجود ندارد، امری بیهوده است. قبل از احداث هر نوع ساختمان با هر کاربری در حوزه ساخت و ساز شهری و روستایی، لازم است مالک آن ساختمان با مراجعه به مراجع صدور پروانه، مجوزی را تحت عنوان پروانه (جواز) ساختمان دریافت کند که دلیل اخذ این مجوز به این خاطر است که ساختمانی که قرار هست سازه طبق چهارچوبی مشخص بنا شود بنابراین انجام هرگونه عملیات ساخت و ساز بدون صدور پروانه ساختمانی غیرقانونی بوده و توسط مراجع نظارت بر ساختمان متوقف خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هدف اصلی از اخذ پروانه ساختمان، اطمینان از ساخت و ساز قانونی منطبق با مشخصات فنی و رعایت اصول شهرسازی است که مزایای آن شامل بهره‌مندی از تسهیلات بانکی، بیمه شدن ساختمان و افراد مشغول به کار در ساختمان، جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی و... است.
همه پروژه‌های ساخت و ساز در کشور به مجوز ساخت نیازی ندارند و در اغلب موارد تعمیرات و تغییرات ساده می‌تواند توسط پیمانکار یا مالک و بدون پروانه انجام شود. با این حال پروژه‌ای که شامل اضافه کردن سقف یا تغییرات قابل توجه در ساختمان باشد، معمولاً نیاز به مجوز ساخت از شهرداری دارد.
صدور پروانه ساختمانی در سال‌های اخیر و تا نیمه اول سال قبل کاهش داشت و تعداد پروانه ساختمانی از سال ۹۷ هر سال نسبت به سال قبل رشدی ناچیز را نشان می‌دهد، اما جدیدترین آمار صدور پروانه ساختمانی که محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است، حاکی از رشد بی‌سابقه صدور پروانه ساختمانی در یک دهه اخیر است؛ بنابراین تعداد پروانه ساختمانی صادر شده در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ برابر یک میلیون و ۶۰ هزار واحد بوده در حالی که در سال ۹۹ تعداد ۱۶۳ هزار پروانه ساختمانی صادر شده است.
صدور پروانه ساختمانی مقدمه ساخت و ساز محسوب می‌شود یعنی هر آمار پروانه صادر شده افزایش یا کاهش داشته باشد در ماه‌های آینده، ساخت و ساز به همان میزان کاهش و یا افزایش خواهد یافت.
اما این سوال مطرح می‌شود که این آمار‌ها چه پیامی برای بازار مسکن دارد؟
در همین رابطه مهدی روانشادنیا کارشناس بازار مسکن در گفتگو با خبرنگار پول نیوز اظهار کرد: تنها دلیل افزایش تعداد پروانه ساختمانی، نشان از این موضوع دارد که بسیاری از مردم بازار مسکن را به عنوان بازاری برای سرمایه گذاری انتخاب میکنند، زیرا قیمت مسکن روز به روز در حال افزایش است و به نظر می‌رسد بهترین راه برای سرمایه گذاری است.
وی افزود: سرمایه گذارانی که برای سرمایه گذاری وارد این بازار می‌شوند، مناطقی را انتخاب میکنند که بیشترین احتمال برگشت سرمایه و سود را دارد.
این کارشناس بازار مسکن ابراز کرد: امروزه دولت باید نظارت پررنگ تری بر صدور پروانه ساختمانی در کشور داشته باشد، تا مانند سال‌های گذشته شاهد ساخت و ساز‌های ناقص با ایرادات فراوان نبوده و متروپل دیگری را رقم نزنند.
روانشادنیا بیان کرد: زمانی که صدور پروانه ساختمانی در کشور، افزایش می‌یابد باید در کنار آن تقاضا برای خرید هم افزایش یابد. زیرا ساخت مسکن در صورتی که هیچ تقاضایی وجود ندارد، امری بیهوده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: افزایش صدور پروانه ساخت ساخت و ساز مسکن پروانه ساختمانی صدور پروانه ساختمانی بازار مسکن ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۰۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد

محمد آیینی از شکسته شدن رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده پس از انقلاب در سال ۱۴۰۲ خبر به همت دولت سیزدهم خبر داد.

به گزارش ایرنا، وی در نشست خبری گفت: بیش از ۱۶۷ هزار هکتار بافت فرسوده شامل بافت‌های تاریخی و سکونتگاه‌های حاشیه‌ای در کشور وجود دارد که ۱۰ میلیون نفر جمعیت در آن مستقرند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.

دیگر خبرها

  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • صدور ۱۲ هزار پروانه مشاغل خانگی طی سال گذشته در هرمزگان
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها در صورت عدم رعایت مدت سه ماه
  • اختصاص سهمیه ۳۰۰ نفری بیمه به کارگران ساختمانی استان کردستان
  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • افزایش ۳۰۰ نفری سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در کردستان
  • ساختمان نیمه کاره‌ای که محل تجمع سگ‌های ولگرد شد
  • اراضی نهضت ملی مسکن برای ۴۰ هزار متقاضی در شهر پرند هنوز تامین نشده است
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟